Danmarks første gelateria med friske, håndlavede italienske ispinde

Man behøver ikke længere tage turen til Italien, når ens gane og vejret kræver en lækker ispind. På Østerbro i København har OLUFs IS nemlig åbnet Danmarks første isbar eller gelateria – som en italiener ville kalde det – med friske, håndlavede italienske ispinde.

I køkkenet i det lille baglokale på Olufsvej står ismagerne og blander ismassen, hvorefter den hældes på de ægte italienske isforme specielt indkøbt til OLUFs IS. Så en tur i hurtigfryseren med ismassen, og 30 minutter senere kan de nye is vendes i den ene eller anden slags chokolade og overdrysses med den krymmel, Ismagerne vælger til de mange forskellige ispinde, der hver dag bliver produceret hos OLUFs IS. Dagligt prøves nye ingredienser og smage, og der eksperimenteres og udvikles hele tiden nye is – også på opfordring fra kunderne, som gerne foreslår forskellige varianter og kombinationer.

OLUFs IS åbnede lørdag den 13. april klokken 11 – og det går allerede fantastisk godt. Der bliver dagligt langet mange hundrede frisklavede ispinde over disken, og isene får mange rosende ord fra de besøgende.

Facts:

  • OLUFs IS er frisk italiensk is på pind – på italienske kaldet “Gelato su Stecco”.
  • Isen er som al ægte gelato baseret mere på mælk end på fløde – hvilket giver et mindre fedtindhold end normale industri-ispinde. Udover mælkebaserede is produceres der også sorbet-ispinde som fx jordbær-ispinde lavet af hele jordbær.
  • Isene har et mindre luftindhold end industriispinde.
  • Isene overtrækkes med enten hvid chokolade, mælkechokolade eller mørk chokolade. Af og til bliver der også dyppet i fx jordbærchokolade og pistaciechokolade, som er hvid chokolade tilsat hhv. jordbær eller pistacie-pasta.
  • Som det sidste, før ispindene sættes til salg, vendes isen, med den stadig flydende chokolade, i fx hasselnødder, mandler, kokos, krokant eller andre typer krymmel.

Kontakt

Tlf: 4057 2611
Mail: info@olufs.dk

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse omkring Olufs Is d. 20 Juni 2017. Hent den her.

Pressefotos

Pressebilleder i høj opløsning (TIFF-filer i zippet mappe) kan hentes her: Dropbox

Kreditering for fotos: thomas-a.com

–––

OLUFs IS ligger på Olufsvej 6, 2100 København Ø og ved Graven 16 H, 8000 Aarhus C

Like os på facebook, hvor vi poster dagens is – klik her